support
skip to Main Content
Agion Uit Rijssen Gaat Samen Met Asecom Uit Breda. Succesvolste SAP-partner Voor MKB Versterkt Zich

Agion uit Rijssen gaat samen met Asecom uit Breda. Succesvolste SAP-partner voor MKB versterkt zich

Het Bredase Asecom, de meest succesvolle MKB-partner van SAP (Business One) in de Benelux, versterkt zich met Agion. Per 14 oktober gaat Agion op in Asecom. Na de succesvolle overname van Asecom medio 2017 door Rob Peters (55), voormalig partner bij KPMG IT Advisory, is de overname van Agion de volgende stap om SAP Business One klanten nog beter te kunnen bedienen. De dagelijkse leiding van Agion komt in handen van medeaandeelhouder Martijn van Veelen (44).

Asecom startte eind 2003 met focus op implementatie van SAP Business One. In de loop der jaren heeft Asecom haar dienstverlening uitgebreid met ontwikkeling van additionele software en hosting en groeide Asecom uit tot grootste MKB-partner voor SAP in Nederland. Asecom werkt landelijk hoewel een groot deel van de klanten in Zuid-Nederland gevestigd is. Door de overname van Agion wordt Midden-Nederland aan het portfolio toegevoegd. Gezamenlijk bedienen Asecom en Agion ruim vierhonderd klanten. Deze klanten zijn met name actief in de sectoren handelsondernemingen, voeding en service en onderhoud.

De overname door Asecom wordt door Jan-Mark Rosman, voormalig directeur van Agion, omschreven als ‘de stap die perfect past bij de positie en de groei van Agion’. Agion is al jaren topspeler in de MKB-markt en streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid. Met de komst van de Asecom-oplossingen voor Business Intelligence op basis van SAP Analytics Cloud en Warehouse management wordt het productportfolio verder uitgebreid, wat gunstig is voor de Agion-klanten. Gelijktijdig komen de e-commerce oplossingen van Agion beschikbaar voor de Asecom-klanten.

Ook voor de medewerkers biedt de overname door Asecom grote kansen volgens Wim Kleinsman. In een groter geheel en door de kennis en ervaring van beide topspelers te combineren, zal de persoonlijke en vakkundige ontwikkeling van de medewerkers in een stroomversnelling kunnen komen. En met Martijn aan het roer is er alle vertrouwen dat de Twentse cultuur van Agion behouden blijft. Beide punten waren belangrijke overwegingen om Agion samen te laten gaan met Asecom.

Gevraagd aan Peters wat de volgende stap wordt, antwoordt hij: ‘Ik heb Asecom overgenomen met de gedachte dat ik met mijn ervaring het bedrijf organisch kon laten groeien. Een overname heb ik toen niet overwogen, maar als een kans zich voordoet is juist het mooie van ondernemen dat je die kans kan verzilveren. De komende jaren gaan we verder bouwen aan dit mooie bedrijf dat een prachtige diverse klantenkring en uitermate professionele medewerkers heeft. Maar mocht een win-win mogelijk zijn dan wordt een volgende overname zeker overwogen.’

Bij Asecom werken na de samenvoeging ruim 70 deskundige collega’s op het vlak van consultancy, development, service en sales, met standplaatsen Breda, Amersfoort, Rijssen en Wijchen.