support
skip to Main Content

Case details

Titel:
Cellpack integreert met grootste klant
Opdrachtgever:
Cellpack
Omschrijving / probleemstelling:
Om de processen optimaal af te stemmen op de grootste afnemer vroeg Cellpack aan Asecom om een EDI-oplossing toe te voegen aan de bestaande SAP Business One (SBO) ERP. Deze vergaande ketenintegratie heeft Cellpack een forse tijdwinst opgeleverd bij het verwerken van de circa 132.000 producten en ruim 1200 facturen die het bedrijf jaarlijks naar zijn grootste afnemer stuurt.

Sterke toeleveringsketen met EDI en SAP Business One van Asecom

Cellpack Electrical Products ontwikkelt al ruim dertig jaar innovatieve en complete systemen voor laag- en middenspanning: van hoogwaardige producten met deskundig advies tot scholing. Het Almeerse bedrijf is een dochter van de Behr Bircher Cellpack Groep en telt circa 250 medewerkers.

 

Strategie/visie/doel:

‘Ketenintegratie met grootste klant’

Om de processen optimaal af te stemmen op de grootste afnemer vroeg Cellpack aan Asecom om een EDI-oplossing toe te voegen aan de bestaande SAP Business One (SBO) ERP. Deze vergaande ketenintegratie heeft Cellpack een forse tijdwinst opgeleverd bij het verwerken van de circa 132.000 producten en ruim 1200 facturen die het bedrijf jaarlijks naar zijn grootste afnemer stuurt.

Uitbreiden SAP Business One verloopt eenvoudig met hulp Asecom

Richard Kroon, managing director bij Cellpack: “In 2008 hebben we SBO in gebruik genomen. Die oplossing heeft ons zoveel tijd bespaard dat we deze binnen 2 jaar hebben terugverdiend. Uitbreiden blijkt bovendien eenvoudig. Onze grootste afnemer wilde graag elektronisch orders plaatsen en factureren. In 2014 hebben we Asecom gevraagd dit voor ons te doen.”

Cellpack is zeer tevreden over de aanpak: “Asecom maakte een duidelijke offerte, helpt goed als we telefonisch om advies vragen en heeft een duidelijk implementatieplan opgesteld. Asecom heeft vervolgens contact opgenomen met de betreffende afnemer, die overigens zelf geen SAP gebruikt, en SBO binnen afgesproken tijd en budget gekoppeld aan hun systeem. Kortom: we konden deze klus zonder zorgen uit handen geven.”

 

Voordelen van werken met Asecom en SAP

We besparen minimaal 1 FTE

“We besparen dankzij de ketenintegratie met SBO en EDI heel veel tijd, ik schat dat op 1 FTE”, rekent Kroon voor. “De klant plaatst nu direct orders in ons systeem, waardoor er ook veel minder kans is op fouten en we met 1 druk op de knop orders en facturen kunnen verzenden. Dat scheelt ook veel postzegels en enveloppen bij zo’n 132.000 producten en ruim 1200 facturen per jaar. Bovendien krijgen we facturen sneller en foutloos betaald.”

 

Toekomstwensen/aanbevelingen/adviezen

Sluit perfect aan op onze behoefte aan gestroomlijnd proces

Kroon kan eigenlijk geen adviezen bedenken om de dienstverlening van Asecom te verbeteren: “De mogelijkheden van SAP en Asecom sluiten perfect aan op onze behoeften. Ze zijn beiden flexibel. We willen SBO in de toekomst verder uitbreiden met rapportages die ons moederbedrijf ook gebruikt in SAP ERP. Wat wij willen en nodig hebben aan automatisering is allemaal mogelijk, dus we kunnen nog jaren vooruit met de ketenintegratie die SAP ons heeft gebracht.”

Interesse?

Wilt u meer informatie over SAP Business One en Asecom? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Belafspraak makenBack To Top