support
skip to Main Content

Case details

Titel:
ILG verovert Europa met sterk logistiek fundament
Opdrachtgever:
ILG Food Group B.V.
Omschrijving / probleemstelling:
ILG Food Group bouwt succesvol aan langdurige relaties met afnemers en fabrikanten. Door de sterk groeiende vraag van afnemers uit heel Europa is het bedrijf sinds de start in mei 1998 doorgegroeid van een hal van 500 m2 naar een grote nieuwbouwlocatie in Enschede van 6.500m2. ILG Food Group houdt de groeiende vraag efficiënt in evenwicht met de voorraden doordat SAP specialist Asecom de processen.

Magazijnprocessen stroomlijnen en automatiseren

Met zo’n 1800 producten en een groot aantal vrachtwagens bevoorraadt de ILG Food Group horecabedrijven in heel Europa vanuit het distributiecentrum in Enschede. Martin Doll van ILG heeft samen met SAP specialist Asecom diverse SAP projecten uitgevoerd om de processen in het magazijn te automatiseren. “Zonder SAP Business One (SBO) en Warehouse Pro hadden we niet zoveel grip kunnen houden op de sterke groei van onze logistieke processen. Automatisering is voor ons de enige manier om te blijven groeien. We begonnen met busjes en ons bedrijf heeft dit inmiddels uitgebreid tot een groot aantal vrachtwagens.”

 

SAP assisteert orderpickers efficiënt bij laden van de pallets

Martin Doll vervolgt: “Met scanners registreren orderpickers welke bestellingen zij op de pallets hebben verzameld. Zo kunnen we met SBO en Warehouse Pro precies bijhouden welke producten er binnenkomen en uitgaan en kunnen we onze voorraden tot een minimum beperken, terwijl we toch altijd voldoende hebben staan om onze klanten snel van dienst te zijn. Met batch-orders kunnen we snelle levertijden garanderen aan onze klanten.”

 

SAP staat wereldwijd voor betrouwbaarheid

ILG koos voor SBO vanwege de betrouwbaarheid en degelijkheid die SAP wereldwijd tot marktleider op het gebied van ERP hebben gemaakt. “De prijzen van alternatieve ERP systemen ontlopen elkaar nauwelijks”, stelt Doll. We kozen vooral voor SAP om de kwaliteit van onze processen te verbeteren, de kortere inwerkperiode voor medewerkers en de mogelijkheid om opties toe te voegen, zoals voice picking. Bij maatwerkpakketten hebben medewerkers niet zo’n herkenbaar Windows-scherm, zodat het vaak wel een week duurt voordat ze weten hoe ze met het systeem moeten werken. Met SBO kunnen ze al na een dag aan de slag. Bovendien werkt SAP samen met gespecialiseerde partners, zoals Asecom, zodat we voor vragen en projecten altijd externe hulp kunnen inhuren.”

 

Orderpicking spraakgestuurd maken

Doll werkt graag samen met Asecom: “Dankzij ons goede contact met Asecom blijven op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo willen we het systeem in de toekomst uitbreiden met een spraakgestuurde uitbreidingsset, zodat medewerkers in het magazijn hun handen vrij hebben bij het verzamelen van de orders.”

Interesse?

Wilt u meer informatie over SAP Business One en Asecom? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Belafspraak maken