support
skip to Main Content

Case details

Titel:
MTU stroomlijnt magazijn en Business Intelligence
Opdrachtgever:
MTU
Omschrijving / probleemstelling:
Tijdwinst behalen en foutmarges verkleinen.

Magazijnproces stroomlijnen en BI-analyses met SAP en Asecom

Dankzij de flexibiliteit van SAP Business One (SBO) en de expertise van SAP specialist Asecom heeft MTU Benelux haar processen gestroomlijnd. Het administreren en onderhouden van de aan klanten geleverde machines is met SBO nu en in de toekomst in vertrouwde handen. Bijvoorbeeld voor het registreren van de core charge (statiegeld) voor MTU’s fabrieksgereviseerde (MTU ValueExchange) onderdelen. Klanten kunnen in plaats van nieuwe ook fabrieksgereviseerde onderdelen voor reparatie aanschaffen, waarbij de klant na inlevering van het oude onderdeel de core charge (statiegeld) retour krijgt. Onderdelen krijgen hierdoor een tweede leven, waardoor er niet alleen wordt bespaard op de kosten, maar ook het milieu ontzien wordt.

 

Strategie/visie/doel:

‘Klanten duurzaam van dienst zijn’

Tino Versijde van MTU Benelux werkt al enige jaren samen met Asecom: “Onze bedrijfsspecifieke processen willen we zoveel mogelijk registreren binnen SAP, zodat het een centrale database wordt voor alle medewerkers. Voorheen gebruikten we Exact, maar omdat bij ons moederbedrijf SAP de standaard is, besloten we drie jaar geleden om ook over te stappen naar SAP. Hierdoor sluiten de processen beter op elkaar aan. SAP biedt bovendien de flexibiliteit om, bijvoorbeeld, zelf velden en menu’s toe te voegen waardoor het gebruiksgemak nog verder wordt vergroot. Dat was precies wat wij zochten, omdat we zo ook onze statiegeldadministratie kunnen integreren binnen één ERP-systeem.”

 

Oplossing

‘Beter en sneller plannen en magazijn beheren met barcodescanners’

Versijde: “Het voordeel van SBO is dus dat we alles kunnen integreren in één systeem en dit systeem flexibel kunnen uitbreiden, ook met oplossingen van derden. We hebben in 2011 bewust gekozen voor een alomvattende implementatie van de nieuwe SAP ERP-software, inclusief barcodescanners en magazijnautomatisering. De implementatie door Asecom is prima verlopen. Natuurlijk zijn er altijd complicaties bij een dergelijke omvangrijk project, maar daar hebben de specialisten van Asecom in ons geval allemaal creatieve en oplossingsgerichte antwoorden op gevonden. We kozen er voor om SAP Business One in een keer in te voeren en dit grondig te testen, zodat er vanaf dag één een alomvattend systeem draaide dat aansloot op onze processen.”

 

Voordelen van werken met Asecom en SAP

‘Tijdwinst en kwaliteitsverbetering bij magazijnbeheer’

Binnen MTU zijn er 30 intensieve gebruikers en maximaal zo’n 70 medewerkers die het systeem gebruiken. “De grootste voordelen bemerken we in het magazijn. Door de barcodescanners boeken onze medewerkers daar veel tijdwinst en is de kans op menselijke fouten verkleind, doordat we artikelen scannen en nummerherkenning gebruiken. We kunnen bovendien duidelijke functiescheidingen instellen, zelfs tot op veldniveau, zodat iedereen de bevoegdheden krijgt die bij zijn of haar functie passen”, stelt Versijde tevreden vast. “Het mooie is dat SAP open staat voor koppelingen met oplossingen van derden. Om onze data nog verder te analyseren hebben we SBO bijvoorbeeld gekoppeld aan SQL Reporting Services van Microsoft. Dat is flexibel en toereikend voor onze behoefte aan business intelligence.”

 

Toekomstwensen/aanbevelingen/adviezen

‘Effectieve, papierloze processen’

Versijde is tevreden over de samenwerking met Asecom: “Asecom heeft ons de meest volledige oplossing gegeven die op basis van onze wensen en eisenpakket mogelijk was. Toevoegingen, aanpassingen en verduidelijkingen op verzoek van de gebruikers zijn al grotendeels doorgevoerd. Eigenlijk hebben we op dit moment dan ook geen aanvullende wensen.”

Interesse?

Wilt u meer informatie over SAP Business One en Asecom? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Belafspraak makenBack To Top