support
skip to Main Content

Case details

Titel:
Numatic in beweging
Opdrachtgever:
Numatic
Omschrijving / probleemstelling:
Numatic International Ltd is opgericht in 1969 in Crewkerne, Somerset, Engeland, waar het bedrijf de eerste commerciële stofzuiger ontwierp voor het schoonmaken van boilers op kolen, olie en gas. Deze stofzuigers bestonden uit olievaten en bestaande onderdelen, zoals een kofferhandvat, meubelwieltjes en afwasteiltjes. Niet alleen de stofzuigers hebben zich ontwikkeld naar geavanceerdere modellen. Ook de bedrijfsprocessen van Numatic zijn inmiddels high-end!

Van olievat op wieltjes tot geavanceerde stofzuigers en processen

Numatic International Ltd is opgericht in 1969 in Crewkerne, Somerset, Engeland, waar het bedrijf de eerste commerciële stofzuiger ontwierp voor het schoonmaken van boilers op kolen, olie en gas. Deze stofzuigers bestonden uit olievaten en bestaande onderdelen, zoals een kofferhandvat, meubelwieltjes en afwasteiltjes. Niet alleen de stofzuigers hebben zich ontwikkeld naar geavanceerdere modellen. Ook de bedrijfsprocessen van Numatic zijn inmiddels high-end. In Nederland is Numatic International BV als zelfstandige dochter verantwoordelijk voor de verkoop en distributie in de Benelux. Met SAP Business One, een webshopkoppeling (Magento) en de add-ons ServicePro en WarehousePro heeft Numatic International BV veel (administratieve) processen geautomatiseerd. “We werken naar volle tevredenheid samen met SAP partner Asecom”, zegt Managing Director Rogier Moorman.

 

Strategie/visie/doel:

SAP- en branchekennis Asecom optimaal inzetten bij onze processen

Moorman: “We hebben een lange weg bewandeld voordat we bij Asecom terecht kwamen. We hebben eerst met andere SAP partners samengewerkt. Asecom scoort bovengemiddeld als het gaat om nakomen van afspraken, goede budgetbeheersing en inzichtelijk maken van kosten. Daarnaast is het een organisatie met veel SAP- en branchekennis die de consultants goed gebruiken bij opdrachtgevers zoals wij.

 

Oplossing:

Haalbare planning en oplossingen die bij onze organisatie passen

Wij hebben, voordat we voor SAP kozen, naar twee andere ERP-pakketten gekeken. SAP is sterk in het grote geheel. Wij verwachten dat een pakket voor een groothandel in ieder geval goed kan omgaan met finance, klanten/relaties, voorraden en productie. Dat blijkt niet altijd zo te zijn. Wij kozen daarom voor SAP, vanwege de branchespecifieke oplossingen. WarehousePro en ServicePro zijn door ADC ontwikkeld, dat bedrijf werd later door Asecom overgenomen. Met de overname door Asecom, konden we de stap naar deze partner makkelijk zetten. Een implementatie van ERP gaat nooit over rozen. Tenminste, dat heb ik nog nooit gehoord en meegemaakt. Het gaat er om dat je van te voren weet welke hobbels je onderweg tegenkomt en dat er adequaat en met een haalbare planning gezocht wordt naar oplossingen. SAP biedt de flexibiliteit om maatwerk toe te passen op het standaardpakket en heeft een groot aantal partners met branche-expertise met oplossingen die aansluiten op onze wensen.”

 

Voordelen van werken met Asecom en SAP:

Altijd actuele informatie voor iedere behoefte

“SAP is zeer gebruiksvriendelijk doordat iedere medewerker vanuit elk scherm kan inzoomen op, bijvoorbeeld, artikelen, klanten, inkoop, verkoop en voorraad. Door middel van queries is zeer veel managementinformatie snel voor handen en kunnen we automatisch rapporten genereren. Met één druk op de knop – nou ja, bijna dan – kun je zien hoe het bedrijf ervoor staat. Niet alleen financieel, maar ook de openstaande orders, dagrapporten, order- en factuuroverzichten per medewerker, voorraden, inkoop en verkoopanalyses, marges per klant. Voor iedere functie en expertise is dus altijd actuele informatie voorhanden. Met de tools die SAP biedt, heb je op ieder moment inzicht over hoe de onderneming er voor staat.”

Numatic is zeer te spreken over de samenwerking met Asecom. “De taken binnen Asecom zijn goed verdeeld. De accountmanager zorgt voor de zakelijke kant, de consultant voor de praktische inpassing en advies. Daarnaast zijn er een aantal specialisten, zodat Asecom geen tijd verspilt aan uitzoekwerk. Na ieder bezoek krijgen we duidelijk rapportages en is het inzichtelijk welke punten er nog openstaan.”

“We weten allemaal dat goede ERP prijzig is. Belangrijk voor onze bedrijfsvoering is dat de kosten inzichtelijk zijn, de budgetten niet worden overschreden en dat de voordelen van een professioneel ERP-pakket opwegen tegen de kosten. Dat is met SAP in combinatie met Asecom zeker het geval.”

 

Toekomstwensen/aanbevelingen/adviezen:

E-commerce en in de cloud met Asecom

Nadat Numatic geruime tijd naar tevredenheid met SAP Business One heeft gewerkt is samen met Asecom de volgende stap gezet: SAP koppelen aan de nieuwe Magento webshop. De koppeling voorkomt losse eilandjes en verbindt de webshop met de rest van het bedrijf. “Hierdoor kunnen we onze klanten 24/7 realtime informatie geven over onder andere artikelen, prijzen, voorraden plus  de webshop-orders worden meteen in SAP Business One geïmporteerd. Dit valt samen met een verandering van onze ICT-structuur. We werken inmiddels in de Private Cloud (hosted), wat mede door de goede samenwerking tussen Asecom en onze ICT-organisatie een succes is geworden.”

Back To Top