Case details

Titel:
GL Precision verbetert de samenwerking met klanten
Opdrachtgever:
GL Precision
Omschrijving / probleemstelling:
GL Precision, lid van de VDL Groep, heeft zich in de bijna 50 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een gerenommeerde toeleverancier van hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen en samengestelde modules. Het bedrijf beschikt over veel competenties en bewerkingstechnologieën. Met de circa 160 medewerkers bedient GL Precision een groot aantal internationale klanten.

Voordelen plukken door integratie met klanten door één enkel platform

GL Precision, lid van de VDL Groep, is gevestigd in Eindhoven en heeft zich in de bijna 50 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een gerenommeerde toeleverancier van hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen en samengestelde modules. Het bedrijf beschikt over veel competenties en bewerkingstechnologieën. Met de circa 160 medewerkers bedient GL Precision een groot aantal internationale klanten. De succesformule is een combinatie van een ultramodern machinepark en hoog opgeleide en enthousiaste vakmensen waardoor GL Precision in staat is om zeer nauwkeurig onderdelen en modules te produceren met een hoge kwaliteit en korte levertijden.

Integratie met één van de grootste klanten

In het bedrijfsleven draait het om connectiviteit. Maar koppelen/integreren met klanten kan een uitdaging zijn. Door een veelvoud van systemen en dataformaten kunnen zelfs de meest eenvoudige taken, zoals het verzenden van orders en facturen, tijdrovend en ingewikkeld zijn. Toch hoeft dat niet zo te zijn. GL Precision maakt naast SAP Business One gebruik van het Ariba Network om aan te sluiten bij haar klanten en samen te werken aan nieuwe en innovatieve manieren die beiden concurrentievoordeel opleveren.

Eén platform

GL Precision “voorzag de voordelen van het integreren met klanten,” zegt Hans Swinkels, Financial Controller, VDL Groep. “Maar we hadden snel door dat we om deze voordelen te realiseren, naar een één geïntegreerd platform moesten om dit te realiseren. Natuurlijk konden we al inkooporders en facturen elektronisch uit SAP Business One halen. Deze moesten we toch vaak opnieuw invoeren in de systemen van klanten of zelfs telefonisch doorgeven. Het was erg tijdrovend en we kwamen erachter dat niet alles werd ontvangen” aldus Swinkels. “Het resultaat was een gebrek aan transparantie waardoor het steeds moeilijker werd om de processen te beheren.”

Toen GL Precision door een van haar klanten werd uitgenodigd om toe te treden tot het Ariba Network, een platform waarmee bedrijven in- en verkoop kunnen verbinden en samenwerken, kon zij haar geïntegreerde platform op een nog hoger niveau brengen. Een unieke kans.

De oplossing

Asecom heeft bij GL Precision haar SAP Business One omgeving met het Integratie Platform van Asecom en SAP aan het Ariba Network verbonden. Hierdoor is een transparant en volledig geautomatiseerd order- en facturatieproces ontstaan. Het voordeel voor GL Precision van deze wijziging is dat het maken en verzenden van inkooporders en bijbehorende facturen rechtstreeks vanuit SAP Business One aan haar klanten op het Ariba Network plaatsvindt zonder handmatige tussenkomst. Deze klanten verwerken de informatie vervolgens eenvoudig in hun eigen backend systemen, waarmee in- en verkoop op elkaar is afgestemd en niet minder belangrijk ook de financiële stroom van facturatie en betaling.

Dit heeft geleid tot:

  • Grotere efficiëntie
  • Verbeterde zichtbaarheid
  • Vermindering van fouten
  • Gemakkelijker geschillenbeslechting
  • Snellere betaling
  • Klantenbinding

 

Over Ariba, een SAP Company

Ariba combineert toonaangevende Cloud-gebaseerde applicaties met ‘s werelds grootste web based handelsgemeenschap om bedrijven een wereldwijd netwerk van partners te laten ontdekken en om mee samen te werken. Door het Ariba Network te gebruiken kunnen bedrijven van elke omvang aansluiting vinden bij hun handelspartners waar dan ook. Op elke tijdstip vanuit elke applicatie of device kan men kopen, verkopen en hun geld effectiever dan ooit tevoren beheren. Bedrijven over de hele wereld gebruiker het Ariba Network om inter enterprise commerce te vereenvoudigen en daardoor hun resultaten te verbeteren. www.ariba.com