Case details

Titel:
R&W verhoogt servicelevel bij klanten
Opdrachtgever:
R&W Traktiebatterijen
Omschrijving / probleemstelling:
R&W Traktiebatterijen Import is gespecialiseerd in de elektrische energievoorziening van intern transport. Sinds de oprichting in 1995 groeit het bedrijf sterk. Samen met Asecom heeft het bedrijf uit Ede de nieuwste SAP technologie in gebruik genomen om warehouseprocessen en dienstverlening aan de klanten te perfectioneren

R&W Traktiebatterijen Import

Asecom maakt warehouse ook mobiel toegankelijk

R&W Batterijen BV is gespecialiseerd in de elektrische energievoorziening van intern transport. Sinds de oprichting in 1995 groeit het bedrijf sterk. Samen met Asecom heeft het bedrijf uit Ede de nieuwste SAP technologie in gebruik genomen om warehouse processen en dienstverlening aan de klanten te perfectioneren.

Strategie/visie/doel:

‘Magazijnvoorraad overal toegankelijk, op ieder gewenst tijdstip’

Duurzame elektriciteitsopslag. Daar draait het allemaal om bij R&W. Het bedrijf levert batterijen voor de stroomvoorziening van niet-netgebonden elektrische apparaten en voertuigen. Denk hierbij aan (interne) transportmiddelen in kassen, magazijnen en apparatuur op vliegvelden. Maar ook aan huizen met zonnepanelen waarin de zelf opgewekte energie wordt opgeslagen in de batterijen van R&W. Met een nieuwe SAP oplossing van Asecom kan R&W de magazijnvoorraden nauwkeurig bijhouden en ontsluiten voor medewerkers, ongeacht locatie en tijdstip. Daarmee kan R&W zijn verdere groei in goede banen leiden.

 

‘Apps voor mobiele apparaten vereenvoudigen mobiel gebruik SAP’

Lottie Ruttenberg, financieel directeur bij R&W: “Asecom heeft binnen drie dagen een grote SAP update uitgevoerd en dit op een nieuwe server geïnstalleerd op een dag dat er weinig medewerkers aanwezig waren. Tegelijkertijd is de standaard mobiele SAP app voor iPads en iPhones geïnstalleerd en geconfigureerd, zodat vijf buitendienstverkopers toegang krijgen tot onze SAP database. Met deze SAP app hebben ze realtime inzicht in voorraden en kunnen ze direct orders invoeren, zodat ook alle collega’s direct op de hoogte zijn van bestellingen en de meest actuele voorraadinformatie.”

R&W gebruikt al sinds 2006 SAP Business One en maakt gretig gebruik van de mogelijkheden om met SAP processen te stroomlijnen, klantvriendelijke innovaties te introduceren en groei op te vangen. Ruttenberg: “Onze SAP oplossing groeit mee met de ontwikkelingen in de markt. In 2006 was er nog geen sprake van add-ons. Toch kunnen wij deze nu eenvoudig integreren in onze bestaande SAP oplossing om magazijnvoorraden bij te houden. Het tekent de flexibiliteit en schaalbaarheid van SAP.”

 

‘Iedereen heeft toegang tot actuele voorraadinformatie’

“Niet alleen de buitendienstmedewerkers profiteren van de actuele voorraadinformatie”, stelt Ruttenberg tevreden vast. “Zelf kijk ik buiten werktijd en in het weekend ook regelmatig via mijn smartphone naar voorraadinfo om de administratie bij te werken. Voorheen moest ik daarvoor een ingewikkelde inlogprocedure gebruiken via een terminal server. En het mooie van deze SAP add-on is dat die gratis ter beschikking is gesteld door SAP zelf. Het is een extraatje dat ons veel tijd bespaart.”

“Asecom heeft veel SAP kennis in huis en leverde de hiervoor benodigde update binnen planning en budget op. Daarnaast installeerde Asecom meteen de ProductionPro en WarehousePro add-ons voor SAP Business One. Deze heeft Asecom zelf ontwikkeld voor locatiebeheer van producten in het magazijn en het reserveren van voorraden, zodat collega’s die niet voor elkaars neus kunnen wegkapen.”

 

‘De duidelijke tips & trucs van Asecom ook online toegankelijk maken’

Ruttenberg besluit: “De standaard oplossingen van SAP en Asecom sluiten goed aan op onze processen. Voor tips & trucs bellen we vaak rechtstreeks met Asecom. We krijgen zo altijd snel antwoord voor praktische vragen, maar eigenlijk zou het handiger zijn als we die direct kunnen terugzoeken op de website van Asecom. Dat is eigenlijk nog de enige toekomstwens die wij op dit moment hebben.”