support
skip to Main Content
How To: Import Uit Excel

How to: Import uit Excel

Import uit Excel 

Naast de mogelijkheid om Zakenpartners, Artikelen, Prijslijsten en Zakenpartnercatalogusnummers via de import uit Microsoft Excel te importeren is deze functie in SAP Business One 9.3 verder uitgebreid met Journaalboekingen, Serie en Batchnummers en Openingssaldo Zakenpartner en Grootboekrekeningen. 

Journaalboekingen importeren 

Bij het invoeren van een journaal post via module Financiële boekhouding > Journaalboeking kunt op de knop ‘uit Excel importeren klikken. Hierin zult u de optie “Automatisch belasting” wel moeten uitvinken, anders is het niet mogelijk om de import functie te gebruiken. 

1. Klik op Uit Excel importeren.

2. Bereid een Excel sjabloon voor met header en regel gegevens en sla deze op als txt-bestand. Bijvoorbeeld:

3. Kies de velden die van toepassing zijn. Mochten deze velden vaker gekozen worden, dan is het verstandig om het op te slaan als sjabloon. Dan kan men bij Gegevenssjabloon gebruiken het betreffende sjabloon selecteren en worden de geselecteerde velden uit het sjabloon direct getoond. 

4. Selecteer het te importeren txt-bestand

5. De journaalboeking wordt getoond en kan nu handmatig toegevoegd worden.

Let op 

Indien u importeert vanuit de module Beheer > Geg.import/-export > Gegevensimport > Importeren uit Microsoft Excel > Journaalboeking zal deze automatisch als journaalboeking toegevoegd worden. 

 

Batches of Serienummers importeren 

Via het serienummers definitie scherm kunt u serienummers importeren door op de knop U kunt ook te klikken en Uit Excel importeren te kiezen. Hiermee kunt u eenvoudig grote hoeveelheden serienummers importeren. 

  1. Kies Uit Excel importeren

2. Selecteer het te importeren txt-bestand en klik op importeren.

Openingssaldo Zakenpartner en Grootboekrekeningen importeren 

Selecteer Openingssaldo Zakenpartner of Grootboekrekeningen via Systeeminstellingen > Openingssaldi  

Geef de betreffende openingsbalansrekening op en klik op de knop Uit Excel importeren.

Naast de genoemde import functies is het ook mogelijk artikelen te importeren in een document voor Inventarisatie en Beginsaldo voorraad. 

Benieuwd naar meer tips & tricks of wilt u meer weten?

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer artikelen in de reeks ‘How-to SAP Business One’. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SAP Business One en Asecom u kunnen bieden?
Neem dan contact op met onze specialisten!