CRM in Sap Business One

How-to SAP Business One door Asecom

In ‘How-to SAP Business One’ door Asecom worden onderwerpen beschreven om SAP Business One gebruikers te informeren over de nieuwste functionaliteiten en ontwikkelingen. In deze eerste reeks ‘How-to: SAP Business One’ komt het volgende onderwerp aan bod:

How-to SAP Business One:

Tips & Tricks

 

Rekening voor geleverde goederen

SAP Business One boekt standaard op een kostprijsrekening bij een levering van goederen aan een klant. Met de instelling ‘Rekening voor geleverde goederen gebruiken’ op de Zakenpartner kunt u de levering van goederen op een rekening voor geleverde goederen boeken in plaats van op een kostprijsrekening. Dit is handig als bijvoorbeeld de levering van de goederen en de factuur in verschillende boekingsperioden plaatsvinden.

 

how-to-rekening-voor-geleverde-goederen

 

Wenst u deze instelling standaard te activeren voor nieuwe Zakenpartners pas dan de instellingen aan in de Algemene Instellingen, Tabblad ZP,  ‘Rekening Geleverde goederen gebruiken voor klant’.

 

how-to-rekening-voor-geleverde-goederen-2

 

 

Journaalboekingen splitsen op documentregels

In SAP Business One 9.2 kunt u journaalboekingen splitsen op basis van de oorspronkelijke  documentregels. Wanneer u deze optie inschakelt worden documentregels die naar dezelfde grootboekrekening zijn geboekt niet samengevoegd tot één journaalboekingsregel maar gesplitst. Deze functie is uitermate handig voor belastingcontroles en het analyseren van de grootboekkaart.

 

 

 

Met name voor Inkomende Servicefacturen, waarbij u meerdere regels op dezelfde grootboekrekening boekt, is het handig om naast het splitsen van de regels ook de regelomschrijving van de servicefactuur te kopiëren naar de regel van de journaalboeking. Dit kunt u instellen onder het menu ‘Instellingen voor referentievelden’. U geeft dan bij de Ontvangen facturen, Referentie 1 – Regel aan dat u de Artikel-/serviceomschrijving wilt kopiëren.

 

how-to-journaalboekingen-splitsen-documentregels-2

 

Hierdoor heeft u zowel in de journaalboeking als op de grootboekkaart meer inzicht in de herkomst van de journaalregel.

 

how-to-journaalregels

 

 

Bruto prijzen en Prijslijst in SAP

In de prijslijsten van SAP Business One kunt u aangeven dat het bruto prijzen betreft. De prijzen ingegeven in de prijslijst zijn dan de prijzen inclusief BTW.

 

how-to-brutoprijzen

 

Als u brutoprijzen wilt gebruiken voor zakenpartners, stelt u de brutoprijslijst in als de standaard voor de betalingscondities van een zakenpartner in het venster ‘Stamgegevens zakenpartner’ op het tabblad Betalingscondities. De brutoprijs verschijnt vervolgens in het veld Totaal (EV) in verkoop- en inkoopdocumenten.

 

how-to-brutoprijs-totaal

 

 

Gebruik van Numeriek toetsenbord

Heeft u een numeriek toetsenbord? En wilt u gebruik maken van de Enter-toets als TAB, om de cursor te verplaatsen naar het volgende veld, zodat u sneller gegevens kunt invoeren? Dit kunt u heel gemakkelijk instellen voor het hele bedrijf onder Algemene Instellingen > Services.

 

how-to-numeriek-toetsenbord
Vervolgens kunt u ook aangeven om Punt-toets van het numerieke toetsenblok te gebruiken als scheidingsteken dat u hebt gedefinieerd op het tabblad Weergeven van het venster Algemene instellingen. Hiermee vereenvoudigt u de ingave van bedragen in documenten.

 

Benieuwd naar meer tips & tricks of wilt u meer weten?

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer artikelen in de reeks ‘How-to SAP Business One’. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SAP Business One en Asecom u kunnen bieden?
Neem dan contact op met onze specialisten!