SAP Business One - SEPA- Asecom nieuws

Is uw organisatie klaar voor SEPA? Europa is inmiddels een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA), waar we overal op dezelfde manier kunnen betalen. Single Euro Payments Area, omvat alle landen binnen de EU. Om te zorgen dat eurobetalingen in dit gebied overal op dezelfde manier plaatsvinden zijn er daarom nieuwe standaarden in het betalingsverkeer voor het rekeningnummer en voor betaalmiddelen.

Wat betekent Single Euro Payments Area?
Vanaf 1 februari 2014 zijn de huidige rekeningnummers en betaalmiddelen niet meer te gebruiken. Daarom wordt voor elektronische betalingen en incasso’s binnen EU-landen alleen nog maar gebruik gemaakt van SEPA. Overschrijvingen, incasso’s en betalingen tussen deze landen zijn dus net zo makkelijk uit te voeren met SEPA als een binnenlandse betaling. Bestanden zoals Clieop03 worden vanaf 1 februari bijvoorbeeld niet meer geaccepteerd door uw banksoftware.

Wat betekent SEPA voor uw administratie ?
U moet rekening houden met wijzigingen en aanpassingen in uw huidige SAP Business One administraties. U moet namelijk een aantal instellingen aanpassen en gebruik maken van de juiste formaten voor betalingen in SAP Business One. Daarnaast is het belangrijk dat u uw administratie voorziet van de juiste unieke bank BIC/SWIFT codes en zakenpartner rekening IBAN codes. Om gebruik te kunnen maken van SEPA, dient u minimaal SAP Business One versie 8.82 te gebruiken.

Asecom dienstverlening
Asecom ondersteunt u graag om op tijd en succesvol over te gaan. Om een juist advies te kunnen geven nemen wij geheel vrijblijvend telefonisch contact met u op om uw situatie kort in kaart te brengen. Het resultaat is een stappenplan op maat en advies voor het inschakelen van een consultant. Bij een vervolgafspraak kunnen wij u ondersteunen bij:

  • Instructie SEPA in SAP Business One
  • Specifieke inrichting administratie
  • Download van banknummers voor conversie naar IBAN
  • Import van IBAN banknummers en SWIFT codes
  • Omzetten van betaalwijze
  • Uitvoeren van SEPA betaal run

Heeft u nog hulp nodig of vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten! U kunt hier contact met ons opnemen.