SAP Business One - Ketenintegratie - ERP software
SAP Business One - Ketenintegratie - ERP software

Samenwerken met gehele keten

Meer en meer bedrijven behalen financieel voordeel door nauwer samen te werken met klanten en leveranciers; ketenintegratie. In sommige bedrijfstakken wordt dit door de grotere bedrijven zelfs opgelegd. Door systemen op elkaar aan te sluiten, worden schakels weggenomen en kunnen bedrijven efficiënter opereren. Deze trend speelt al enige tijd ook bij het MKB. Denk bijvoorbeeld aan de vaak verplichte EDI stromen in de voedingssector. Met SAP ketenintegratie is efficiënt werken en voldoen aan de opgelegde eisen perfect in te regelen.

SAP/Ketenintegratie
Het grootbedrijf is vaak aangesloten op inkoopplatformen en verwacht dat haar toeleveranciers via deze platformen haar aanbiedingen verrichten. Zo niet, geen handel. Asecom heeft bij vele klanten diverse ketenintegraties (daar hebben we het hier over) verwezenlijkt. Dit kan van eenvoudige EDI-koppelingen tot complexere integraties gaan. Lees ook de case die Asecom voor GL Precision heeft gerealiseerd.

Wat betekent dit in de praktijk
SAP levert in de basis met haar platform de instrumenten om deze groeiende vraag in te vullen. Asecom heeft met haar Asecom Integratie Platform een gebruiksvriendelijke monitor om alle integratieprocessen nauwlettend te volgen. Voordeel voor de klant is dat zij mee kunnen in de groeiende vragen en eisen die door klanten en/of leveranciers worden opgelegd. Het vereenvoudigt het verkoopproces met lagere verkoopkosten. Door nauwere samenwerking met leveranciers profiteren zij van scherpere inkoopcondities en minder administratie.

Ook voor uw bedrijf

Asecom is actief in meerdere marktsegmenten als Groothandel en Service en Onderhoud. Ook voor u? Neem met ons contact op! Contact opnemen