SAP Business One - Warehouse Management - ERP software
SAP Business One - Warehouse Management WMS - ERP software

WMS: Scannen in het magazijn

Warehouse management met scannen in magazijn

Asecom levert een eigen scanoplossing voor het automatiseren van logistieke processen. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven met een intensief logistiek proces. Dit magazijnmanagement systeem zorgt voor verbetering van voorraadbeheer, locatiebeheer, orderpicking en tracking & tracing. Met WarehousePro behoren papieren picklijsten tot het verleden door RF (Draadloos) scanning.

Met behulp van RF wordt het ontvangen en leveren van goederen met serie- of batchnummering een kwestie van barcode scanning. RF vermindert de papierenstroom in de organisatie en verbindt de back-office met de medewerkers in het magazijn en/of productie. Onze oplossing stuurt etiketteerapparatuur aan om goederen of uitgaande leveringen van verzendetiketten te voorzien.

Bekijk hier de video van scanning bij Asecom-klanten in de praktijk.

Scannen in productie

Natuurlijk willen bedrijven ook het productieproces verbeteren. Scanning binnen het productieproces verhoogt de grip op het proces en de kwaliteit van het product. Het verbruik van materialen en grondstoffen wordt nauwkeurig geregistreerd, waardoor bedrijven beter inzicht in voorraad houden en de productieresultaten kunnen meten. Het is speciaal gewenst voor bedrijven die naast in- en uitgaande logistieke goederenstromen ook productielogistieke goederenstromen toepassen in SAP Business One.

 

Voordelen van scannen in magazijn en bij productie

Met name bedrijven die te maken hebben met een groot aantal leveringen en orders die dagelijks door het bedrijf afgehandeld moeten worden, biedt Asecom met scanning de volgende voordelen:

  • Real time inzicht in voorraad op locatie; “wat ligt waar” in het magazijn
  • Nauwkeurige registratie van ingaande en uitgaande artikelen mbv scanning
  • Beheersing van operationele magazijntaken vanuit SAP Business One
  • Actuele voorraad gegevens en real-time verwerking van transacties dankzij RF

Logistieke managers en medewerkers kunnen hun werk beter, sneller en nauwkeuriger doen. Met inzicht in alle uit te voeren magazijntaken, worden betere beslissingen genomen over voorraad en capaciteit. Doordat ingaande- en uitgaande voorraadmutaties nauwkeurig per zone en locaties zijn geregistreerd, heeft u altijd een volledig inzicht in welke voorraad zich waar bevindt. Door allocatie van voorraad verbinden we herkomst en bestemming, zodat uw logistiek manager volledig inzicht heeft in de daadwerkelijke vrije beschikbare voorraad. Hierdoor komt u uw afspraken met klanten over leveringen en levertijd beter na, wat uw business én die van u klanten ten goede komt.

Voice Picking

De oplossing is daarnaast uit te breiden met Voice Picking waardoor bedrijven in staat  zijn om optimaal te werken met wisselende teams. Lees hierover meer in de case over Voice Picking.

Ook voor uw bedrijf

Asecom is actief in meerdere marktsegmenten als Groothandel en Service en Onderhoud. Ook voor u? Neem met ons contact op! Contact opnemen